Prawdziwie włoska restauracja – typowe menu
Restauracje włoskie to w kraju najpopularniejszy typ restauracji. Lubimy włoskie jedzenie bo jest pyszne, treściwe i nie jest kosztowne. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na pizzę. Mocniej wrażliwi konsumenci smakują mniej znane dania obiadowe takie jak canelloni, polentę czy desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską należy przyjrzeć się kilku cechom: czy miejsce korzysta z włoskich produktów, czy w karcie są również mniej typowe włoskie potrawy, czy karta win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża wielość smaków oraz potrawy z różnych części Włoch. W mistrzowskiej restauracji poczujemy prawdziwy smak Włoch.
Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest dobra Z pewnością można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia europejska .
Wykwintne wino z Włoch
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która pretenduje do bycia klasycznym miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie może zapominać trunków. Kolacja w klimacie włoskim bez wyjątku musi obejmować też aperitiff. Lampka czerwonego wina to we Włoszech kanon. wysokiej jakości dania włoskie Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie toskańskie chianti, kalabryjskie ciro i noto z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę ma być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, powinna mieć różnorodną kartę win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać wyjątkowość kuchni włoskiej bez wahania warto odwiedzić restaurację, która jest w stanie przyrządzić nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film